Karin (Nederland 1977) is momenteel werkzaam als dansdocent (klassiek ballet, modern-jazz en kinderdans), choreograaf en gastdocent op diverse dansscholen. Haar choreografieën zijn sprekend en krachtig van aard. De danstechniek die ze hiervoor het meest gebruikt is modern-jazz. Haar choreografieën worden veelal ondersteund door partnerwork.

Ondernemer:
Karin is zelfstandig ondernemer. Ze geeft wekelijks les bij Stichting Kunst Rond de Venen in Wilnis en Mascha’s Dansstudio in Amsterdam. Daarnaast heeft zij zich de afgelopen jaren verdiept in grafische vormgeving en leidt ze samen met een collega de PR  afdeling van Stichting Kunst Rond de Venen.
Karin heeft jarenlang een eigen (flamenco) dansschool gerund in het centrum van Amsterdam. De jaarlijkse eindvoorstelling “Salud al Verano” heeft ze uitgebouwd van een kleine presentatie tot een succesvol omvangrijk festival. In 2011 vond de laatste SAV plaats in Middenbeemster waar tientallen vrijwilligers, muzikanten en dansers aan mee werkten.

Opleidingen:
Karin heeft in 1998 de opleiding Docentdans (eerste graad) aan de Arnhemse Dansacademie (Artez) afgerond met de specialisaties flamenco, jazz en kinderdans.

In 2002 heeft ze de studie Kunst- en mediamanagement afgerond aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Voor deze studie liep ze een organisatorische internationale stage in Montréal Canada bij het “Festival International de Nouvelle Danse”. Daar kwam zij in aanraking met de diverse moderne dansgezelschappen van o.a. Merce Cunningham en Trisha Brown.
In 2007 is Karin afgestudeerd aan de PABO opleiding Saxion te Deventer.

Medio 2010 ging Karin op studiereis naar New York om danslessen te volgen bij het “Broadway Dance Center” en “Steps”.

Docent zang:

In september 2012 startte Karin met de HBO opleiding lichte muziek aan de Schumann Akademie in Utrecht.
Inmiddels heeft ze de eerste fase (jaar 1-3) met succes afgerond en start ze begin 2015 met de tweede fase (jaar4-5). Karin studeert dus voor docent zang en zal in de toekomst ook zanglessen gaan verzorgen.

Prijzen en beurzen:
In 2004 ontving zij een beurs van het ‘Fonds Amateurkunst en Podiumkunst’ waarmee zij gedurende de zomer lessen volgde op flamencoschool “Christina Heeren’ te Sevilla.
In 2008 selecteerde de Flamencobiënnale Nederland Karin voor de masterclass van Isabel Bayón.
In 2009 won Karin ism met Amistad de publieksprijs van het Zuidlaren flamencofestival met Eva Yerbabuena. Tijdens het Festival de Jerez 2010 noemde Rafella Carrasco Karin “fenomenal”.
In 2011 won Karin met haar talentklas NRG-Y de eerste prijs op de ‘Dance Gathering Flevoland” met de choreografie “Escape”. In de jury zaten dansers van het Scapino ballet Rotterdam.
In 2012 werd de choreografie “Strange” uitgevoerd door de talentklas van Balletschool Zeewolde gekozen tot winnaar van de tweede editie van de Dance Gathering.

Bijzonderheden:
In 2005 ging Karin met Gijs Staverman naar Sevilla voor het RTL4 tv programma “Boarding now”.

In 2006 tourde Karin samen met Onno Kramer en Juan Peňas door Sardinie met hun flamenco voorstelling.

Groepen:
In 2008 heeft Karin de grote flamencogroep Amistad Grupo Flamenco opgericht voor een aantal bijzondere projecten. Met deze groep heeft ze opgetreden in diverse theaters in Nederland.

In 2009 trad Karin op met Emilio Cabello van Centro Andaluz Diagnóstico & Juan Manuel Flores van Fiesta Gitana.
In 2010 heeft Karin voor diverse projecten een nieuw flamencogezelschap Fusión Flamenca opgericht. Hiervan was zij tevens de zakelijk leider en choreograaf. Met deze groep gaf Karin tijdens “Doe Dans” 2011 workshops flamencodans en trad op met haar groep Fusión Flamenca.

Karin is geabonneerd op het Kunstfactor Dans ServicepakketBuma, heeft een BHV diploma en staat ingeschreven bij de KvK. Ze is tevens in het bezit van een VAR-wuo.

(Foto: Rinse Fokkema)