“Al van kinds af aan leerde ik dat de klassieke balletdiscipline je niet alleen vormt als danser, maar ook als persoon.

Kinderen houden van spelen en dus sluiten onze dans- en balletlessen nauw aan op die natuurlijke behoefte.

De kinderen maken zo op een speelse manier kennis met de basiselementen van klassiek ballet.

Doordat wij intensief inspelen op hun belevingswereld ontwikkelen ze op een heel natuurlijke manier hun muzikaliteit, ruimte- en vormgevoel.

We besteden daarbij veel aandacht aan oefeningen die een juiste lichaamshouding stimuleren, en souplesse en kracht ontwikkelen. Zo leggen we de stevige basis voor een goede danstechniek, maar ook voor andere sporten zoals turnen, kunstschaatsen of schoonzwemmen en niet te vergeten een eventuele beroepsopleiding tot danser.

De leerlingen kunnen in deze dansvorm goed hun emoties en creativiteit kwijt: naast de danstechnische oefeningen zorgen we altijd voor voldoende aandacht voor improvisatie, compositie en vrij dansen.

Presentaties:
Drie keer per jaar organiseren we een kijk- of meedoeles voor vrienden en familie.
Voor de balletleerlingen wordt het seizoen dit jaar (2016) afgesloten met een voorstelling in kostuum op het podium.

Docent:
De lessen worden gegeven door docenten die ruime ervaring en een docent dansopleiding op HBO-niveau afgesloten hebben. Karin Dieters geeft de balletlessen op dinsdag- en donderdagmiddag. Iets meer over haar kun je lezen op haar eigen site: www.karindans.nl

Erkend leerbedrijf:
Mascha’s Dansstudio is tevens een erkend leerbedrijf. Er lopen daarom van tijd tot tijd dansstudenten stage. Ze geven nooit zelfstandig les, maar verzorgen hooguit lesonderdelen en altijd onder toezicht van de hoofddocent. Wij begeleiden ze in samenspraak met de vakdocenten van de opleiding die af en toe ook bij ons langs komen.

Kledingadvies:
4-8 jarigen – balletpakje naar keuze.
8-10 jarigen – zwart balletpakje met hemdsmouw en lage rug.
Huidkleurige/roze balletpanty of blote benen.
Lederen of canvas balletschoentjes (géén H&M schoentjes of ritmiekschoentjes met harde zool).
Beenwarmers en vestjes alleen toegestaan bij de opwarming en kou.

Goede balletkleding is o.a. te vinden op de Rozengracht 162 bij Flevo Dance Wear (www.flevodancewear.nl), bij Decathlon en online bij bv www.danseres.nl