Mascha studeerde in 1997 af als Docent Theaterdans aan de Theaterschool van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). Een jaar later haalde zij tevens haar certificaat als modern danser na een kopstudie Moderne Theaterdans aan dezelfde school.

In de jaren die volgden gaf Mascha lessen peuter- en kleuterdans, klassiek ballet, selectieklassen, moderne dans, streetdance/-jazz en spitzentechniek op verschillende locaties, waaronder buurtcentra en muziekscholen in en om Amsterdam en 6 seizoenen op Balletschool de Toverfluit.

In 1998 nam Mascha bij Kunstencentrum De Hint (Aalsmeer en De Ronde Venen (Wilnis, Mijdrecht, Vinkeveen) drie balletklassen over van Marieke van der Heijden en bouwde die in de daaropvolgende jaren uit tot een dansafdeling met ruim 200 leerlingen. Ieder jaar stroomden er meerdere balletleerlingen door uit Mascha’s lessen naar de grote beroepsopleidingen in Den Haag, Rotterdam, Tilburg, Arnhem en Amsterdam.

Tijdens en na haar opleiding aan de AHK, tourde Mascha als modern danseres met een Amsterdamse dansgroep langs verschillende Nederlandse theaters. Ook choreografeerde ze meerdere voorstellingen en won onder meer de choreografieprijs op het IT’s Theater Festival.

Al van kinds af aan leerde Mascha dat de klassieke balletdiscipline je niet alleen vormt als danser, maar ook als persoon. Een gezonde houding, doorzettingsvermogen, souplesse, kracht: allemaal elementen die met goede klassiek balletlessen  worden aangeleerd en getraind. Ook in andere disciplines dan dans komen de vermogens, die een klassieke balletopleiding ontwikkelt, meer dan van pas.

Maar inmiddels was er meer in Mascha’s leven dan dans alleen. Zo kwamen er twee kinderen (2005 en 2008) bij. De drukte die een veeleisende baan en een gezin met zich meebrachten, leidden Mascha naar yoga en andere technieken voor aandachtstraining voor de nodige mentale rust en balans.

Overtuigd van de zin en het nut van deze oosterse spirituele en lichamelijke techniek raakte Mascha in 2010 geïnspireerd tot het volgen en succesvol afsluiten van de cursus Kinderyoga bij de bekende docente Helen Purperhart. Ondertussen deed zij een cursus Mindfulness Meditatie en rondde ze ook de cursus Peuteryoga bij Marjolein Tiemstra af.

Met DansYoga en BalletYoga wil Mascha het beste van haar eerste en tweede passie, van klassiek ballet, eigentijdse dans en yoga, combineren in een door haarzelf ontwikkelde, unieke vormende cursus. Sinds 2014 geeft zij Teachertrainingen aan HBO-dansdocenten die daarnaast ook veel ervaring met yoga en mindfulness hebben opgedaan.

Mascha volgt regelmatig workshops, lessen en bijscholingen bij o.a. Helen Purperhart, Svaha yoga, Yagoy en elk jaar de bijscholingen door de Nederlandse Bond Danskunstenaars (NBDK) voor dansdocenten. Natuurlijk is zij ook in het bezit van een diploma Kinder EHBO, BHV en kan ze als moeder en oud-peuterleidster buigen op zowel ruime professionele alsook persoonlijke ervaring met jonge kinderen.

Sinds 2012 verzorgt ze DansYoga-lessen op basisscholen in Amsterdam, sinds 2021 op wekelijkse basis in combinatie met mindfulness en meditatie in de klassen 1 tm 8 voor leerlingen en leerkrachten.