In deze lessen maken de kinderen kennis met de basis van de moderne danstechniek. In tegenstelling tot het klassiek ballet, waar lichtvoetig en vooral van de grond af bewogen wordt, is moderne dans meer geaard, waar bewegingen ontstaan vanuit het gebruik van het gewicht van het lichaam en waar veel naar de grond toe en van de grond af bewogen wordt.

Door het uitvoeren van eenvoudige dansoefeningen, improvisatie opdrachten en het leren van van verschillende danscombinaties kunnen de kinderen onderzoeken en leren ze verschillende bewegingsmogelijkheden. Speciale aandacht wordt besteed ook aan het ontdekken van een persoonlijk dansidioom/stijl.

Docent: Gaia Gonnelli

Gaia Gonnelli is danseres, dansmaker en dansdocent en volgde in Amsterdam de opleiding Moderne Dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ze is ruim twintig jaar professioneel actief in de Nederlandse danswereld; eerst als danseres en in de laatste jaren voornamelijk als choreograaf en dansdocent.

Gaia maakt voorstellingen voor jonge kinderen ( 2 tot met 8 jaar). Als choreograaf is ze verbonden aan het productiehuis voor moderne dans Dansmakers Amsterdam en oprichter van haar eigen gezelschap Dadodans. Haar voorstellingen toeren door het hele Nederland en ook in het buitenland.

Gaia is ook beroepskunstenaar in de klas ( BIK-opleiding), ontwikkelt educatieve projecten voor basisschool kinderen en geeft danslessen o.a. in het kader van naschoolse activiteiten georganiseerd door verschillende instellingen onder andere: AKROS en Theatraal Ijburg.

Dinsdagen 17.30-18.30u Chasse Dance Studio

Inschrijven door een mailtje naar mascha@maschasdansstudio.nl

Kosten € 8,- voor 1 proefles, erna kan je inschrijven voor een reeks van 5 lessen in mei en juni 2016 á € 40,-

Over te maken naar NL85 INGB 0756 5335 97

t.n.v. M.A. Eikema

o.v.v. moderne dans di 17.30u